Ordningsregler

Bromma gymnasiums ordningsregler gäller för alla som vistas på skolan – såväl
elever, personal som besökare. Ordningsreglerna arbetas fram i klassråd, lagråd och skolråd.

På Bromma gymnasium

• respekterar vi varandra

• respekterar vi vår närmiljö

• respekterar vi att skolan är en plats för lärande och utveckling

Lärare och elever kan givetvis komma överens om ytterligare ordningsregler som ska gälla just för deras klass/undervisningsgrupp.

I övrigt gäller också:

• att det är obligatorisk närvaro på alla lektioner. Är du sjuk eller behöver ansöka om ledigt måste du anmäla detta enligt skolans rutiner.
  • att du inte får röka på skolans område. För personal att du inte får röka alls under arbetstid.
  • att ingen får utsätta någon annan för mobbning eller annan kränkande behandling. För detta har vi en särskild handlingsplan.
  • att det inte är tillåtet att fuska.

Möjliga åtgärder som kan vidtas om en elev inte respekterar ordningsreglerna enligt Skollagen och Gymnasieförordningen.

Jorhan Norvell Gunilla Blomqvist Lennart Kågestam
Rektor Natur & Teknik Rektor Ekonomi & Juridik