Välj Bromma gymnasium

Här möts du av behöriga och engagerade lärare som samarbetar i arbetslag kring klasserna och i kontakt med världen utanför skolan: Vi samarbetar med företag, gör många studie-besök, bjuder in föreläsare och låter eleverna arbeta med projekt knutna till våra kontakter i Europa och övriga delar av världen. Vi är en Världsarvsskola vilket innebär att vi deltar i Unescos projekt för att engagera och involvera ungdomar i bevarandet av världsarven, i vårt fall Drottningsholm. Skolans tydliga ordningsregler ger trygghet och studiero.

Alla våra utbildningar är högskoleförberedande. Här kan du välja
naturvetenskapsprogrammetsamhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap samt medier, information och kommunikation. Ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi samt juridik. Teknikprogrammet med inriktningarna teknikvetenskap, design- och produktutveckling profil flyg samt design- och produktutveckling profil teknisk design, fyraårig teknikutbildning där du blir gymnasieingenjör, läs mer under Utbildning ovan nationell idrottsutbildning, basket eller fotboll, som kan läsas ihop med valfritt program fem "språksteg" i franska, tyska och spanska samt steg tre i italienska och kinesiska.

Du som elev får vara med och påverka genom klassråd, lagråd och skolråd. Via intranätet Schoolsoft kan du och dina föräldrar smidigt följa med i vad som händer i skolan – du hittar bland annat resultat, provschema, veckoplanering, nyheter, aktiviteter.
Närvaron finns i Skola24.

Det lilla extra

Bromma gymnasium är nyrenoverad och fräsch, lugn och trevlig att vistas i. Skolan är precis lagom stor och ligger nära kommunikationer men ändå med ett vackert och skyddat läge.
Här finns många roliga aktiviteter vid sidan av den ordinarie undervisningen, till exempel "aktivitetsvecka" och idrottsturneringar samt regelbundna föreställningar som Forumspex och Talangjakt. När du blir sugen på något att äta finns det en modern, trivsam matsal och café.

Skolan har en engagerad och mycket kompetent bibliotekarie samt en biblioteksassistent. De är båda involverade i undervisningen och underhåller ett stort och fint skolbibliotek. De anordnar också tävlingar, bokcirklar och annat trevligt.

Här finns även ett elevvårdsteam som består av sjuksköterska, skolläkare, kurator och två studievägledare.