Välkommen till biblioteket

I biblioteket hittar du mängder av böcker och tidningar. Här kan du plugga eller koppla av. Du kan få tips för projektarbeten och för källhänvisningar – vi listar också en rad användbara och pålitliga sökverktyg. Det är dessutom i biblioteket som du lånar de läroböcker du behöver i ditt skolarbete.

Vi finns här för att hjälpa dig att klara ditt skolarbete på bästa sätt – och för att tipsa om böcker som får din puls att öka, av spänning, glädje eller sorg.

Vi erbjuder särskild service till dig som har läs- och skrivsvårigheter eller som är en ovan läsare.

Välkommen!

Bibliotekskatalogen

Länk till bibliotekskatalogen

Måndag 08:00 - 16:30
Tisdag 08:00 - 15:00
Onsdag 08:00 - 16:30
Torsdag 08:00 - 16:30
Fredag 08:00 - 15:00

Regler för bibliotekslån

• Du lånar på biblioteket med hjälp av ditt skol-id. Detta kort är en värdehandling. Förlorar Du kortet - anmäl detta till Mentor så att det kan spärras. Observera att ditt skol-id även används som nyckel till skolans ytterdörrar.
  • Du som elev ansvarar för det som lånas på ditt lånekort du måste lämna tillbaka eller låna om medierna när lånetiden går ut. Den normala lånetiden på en vanlig biblioteksbok är 4 veckor. Läroböcker lämnas tillbaka vid kursens slut eller om du avbryter dina studier i förtid.
  • Du måste lämna tillbaka just de bokexemplar som du lånat. Se till att förvara läroböckerna på ett sådant sätt att du inte blandar ihop dem med någon annans. Skriv ditt namn med bläckpenna längst bak i alla läroböcker
  • Om något inte lämnas tillbaka i tid går det ut påminnelser från biblioteket och därefter blir du som ersättningsskyldig.
  • Ersättning av borttappade eller skadade medier sker till ett pris på ca 300 kr med undantag för pocket och med hänsyn tagen till bokens skick.
  • Ouppklarade lån eller skulder till biblioteket lämnas vidare till kommunens ekonomiavdelning

Hitta hit

Biblioteket ligger i korridor A100, en halv trappa ned bakom stora trappen i entrén.

Bibliotekarie

Jonas Aghed