Bra utbildning, stark sammanhållning

Bromma gymnasium ligger i ett lugnt och vackert bostadsområde, men nära kommunikationer. Det är bara en kort promenad till skolan från Stora Mossens tunnelbanestation. Restiden är kort. Från Fridhemsplan till exempel tar det 8 minuter och från Vällingby 7 minuter. Skolan totalrenoverades för några år sedan och därför är lokalerna ljusa och fräscha. Här finns två idrottshallar, aula, musiksal, bildsal, välsorterat bibliotek med många studieplatser och en skolrestaurang med stort salladsbord och flera rätter att välja på. Naturligtvis har vi bibliotekarie, skolsköterskor, kurator, studievägledare och specialpedagoger på plats varje dag. Precis intill skolan ligger Stora Mossens IP med ishall, idrottsplats, utegym etc.

De engagerade och kreativa lärarna samarbetar i arbetslag och satsar både individuellt och i grupp för att du ska få ut mesta möjliga av din utbildning. Varje elev har en mentor som kan svara på de flesta frågor och lotsa dig vidare till andra personer på skolan om det behövs.

Sammanhållningen mellan eleverna är stark, både inom och mellan klasserna. Skolan bidrar till det genom att ordna olika klassaktiviteter under läsåret. Det finns flera skolföreningar och aktiviteter som du kan engagera dig i vid sidan av studierna.