Bromma gymnasium

Kunskap och gemenskap

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med utbildning av hög kvalitet.  Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och utvecklar undervisningen tillsammans med ambitiösa elever.

För att allt lärande ska bli så verklighetsanknutet som möjligt samarbetar vi med företag och högskolor, gör studiebesök, bjuder in föreläsare och låter våra elever arbeta med projekt knutna till våra kontakter i Europa och världen. I samband med dessa projekt gör elever och lärare ibland studieresor till aktuella länder och tar emot besökare därifrån. Vi tycker att kontakter med samhället och världen är av yttersta vikt för våra elever och globalisering är ett av våra fokusområden.

Entreprenörskap är ett annat fokusområde för vår skola. De senaste åren har Bromma gymnasium satsat på att låta elever starta, driva, utveckla och avveckla ett företag i samarbete med organisationen Ung Företagsamhet. Vi är nu en av Sveriges största UF-skolor och våra elever har vunnit många priser både regionalt och nationellt.

Vårt tredje fokusområde är hälsa och vi satsar på gemenskap och trivsel. Skolan har en mycket aktiv idrottsförening som anordnar bollspel, träning och Skol-DM. Vi genomför också flera skolgemensamma trivselaktiviteter under läsåret för att främja vår gemenskap och vår trivsel.

Välkommen till en skola där kunskap och gemenskap alltid står i fokus!

Bromma gymnasium erbjuder följande program:

• Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik.
  • Teknikprogrammet med inriktningarna teknikvetenskap och design- och produktutveckling.
  • Introduktionsprogrammet Språkintroduktion som är en gymnasieförberedande utbildning för elever med bristande kunskaper i svenska språket.

Genom våra nationella idrottsutbildningar inom basket och fotboll kan du som är idrottsintresserad fullfölja en högskoleförberedande utbildning och samtidigt få tid till din idrottssatsning. Vi samarbetar sedan många år tillbaka med Brommapojkarna och Alvik Basket. Alla program utom Teknikprogrammet kan kombineras med idrottsutbildningarna.

Böcker, tidningar, fakta

Plugga eller koppla av. Välj eller få tips om mängder av böcker och tidningar. Få råd om informationssökning. Låna din kurslitteratur. Kom till biblioteket.

Går du i nian?

Vill du få en bra utbildning? Gå på en skola med stark samanhållning mellan eleverna? Få en gymnasietid att minnas med glädje? Sök till Bromma gymnasium!

Ingress:
Kunskap och gemenskap