Bromma gymnasium

Bromma gymnasium är en av Stockholms äldre gymnasieskolor och har under åren genomgått många förändringar, från ett traditionellt läroverk till en modern gymnasieskola med kvalitativ utbildning som förbereder för framtiden.

Skolan ligger nära kommunikationer men ändå i ett lugnt område som ger trygghet och trivsel. På Bromma gymnasium möts du av behöriga och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och som samarbetar i arbetslag kring klasserna och i kontakt med världen utanför skolan. Vi samarbetar med företag och högskolor, gör många studiebesök, bjuder in föreläsare och låter eleverna arbeta med projekt knutna till våra kontakter i Europa och övriga delar av världen. I samband med dessa projekt gör elever och lärare oftast studieresor till det aktuella landet och tar emot besökare därifrån. För oss är det viktigt att våra elever trivs på skolan och genom elevinflytande uppnår vi en hög trivsel och gemenskap hos våra elever.

Bromma gymnasium har de senaste åren storsatsat på att låta så många elever som möjligt starta, driva och avveckla ett företag i samarbete med organisationen Ung Företagsamhet. År 2019 blev vi Sveriges största UF-skola. År 2020 blev vi Top 4 av alla Stockholms skolor gällande resultat/kvalitet och hela 85 UF-företag startades, drevs och avvecklades under läsåret.

Bromma gymnasium erbjuder följande program:

• Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik.
  • Teknikprogrammet med inriktningarna teknikvetenskap och design- och produktutveckling. Designinriktningen har två olika profiler, teknisk design och flyg.
  • Introduktionsprogrammet Språkintroduktion som är en gymnasieförberedande utbildning för elever med bristande kunskaper i svenska språket.

Genom våra nationella idrottsutbildningar inom basket och fotboll kan du som är idrottsintresserad fullfölja en högskoleförberedande utbildning och samtidigt få tid till din idrottssatsning. Vi samarbetar sedan många år tillbaka med Brommapojkarna och Alvik Basket. Alla program utom Teknikprogrammet kan kombineras med idrottsutbildningarna

Böcker, tidningar, fakta

Plugga eller koppla av. Välj eller få tips om mängder av böcker och tidningar. Få råd om informationssökning. Låna din kurslitteratur. Kom till biblioteket.

Går du i nian?

Vill du få en bra utbildning? Gå på en skola med stark samanhållning mellan eleverna? Få en gymnasietid att minnas med glädje? Sök till Bromma gymnasium.

Ingress: