Bromma gymnasium

Bromma gymnasium är en av Stockholms äldre gymnasieskolor och har under åren genomgått många förändringar, från ett traditionellt läroverk till en modern gymnasieskola med kvalitativ utbildning som förbereder för framtiden.

Skolan ligger nära kommunikationer men ändå i ett lugnt område som ger trygghet och trivsel. Skolan får bra omdömen i utvärderingar – både nuvarande och tidigare elever tycker att utbildningen håller hög kvalitet. Lärare och elever trivs på skolan och är tillsammans engagerade i att skapa den bästa utbildningen.

Alla våra utbildningar är högskoleförberedande. Här kan du välja Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik samt Teknikprogrammet med inriktningarna teknikvetenskap och design- och produktutveckling. Designinriktningen har två olika profiler, teknisk design och flyg. På skolan finns även Introduktionsprogrammet Språkintroduktion som är en gymnasieförberedande utbildning för elever med bristande kunskaper i svenska språket.

Genom våra nationella idrottsutbildningar inom basket och fotboll kan du som är idrottsintresserad fullfölja en högskoleförberedande utbildning och samtidigt få tid till din idrottssatsning. Alla program utom Teknikprogrammet kan kombineras med idrottsutbildningarna. Läs mer under våra utbildningar.

Här möts du av behöriga och engagerade lärare som samarbetar i arbetslag kring klasserna och i kontakt med världen utanför skolan. Vi samarbetar med företag och högskolor, gör många studiebesök, bjuder in föreläsare och låter eleverna arbeta med projekt knutna till våra kontakter i Europa och övriga delar av världen. I samband med dessa projekt gör elever och lärare oftast studieresor till det aktuella landet och tar emot besökare därifrån.

Bromma gymnasium har de senaste åren storsatsat på att låta så många elever som möjligt starta, driva och avveckla ett företag i samarbete med organisationen Ung Företagsamhet. Detta har resulterat i att skolan 2018 utsågs till Sveriges största UF-skola. Våra UF-företag har också fått många utmärkelser de senaste åren.

Böcker, tidningar, fakta

Plugga eller koppla av. Välj eller få tips om mängder av böcker och tidningar. Få råd om informationssökning. Låna din kurslitteratur. Kom till biblioteket.

Går du i nian?

Vill du få en bra utbildning? Gå på en skola med stark samanhållning mellan eleverna? Få en gymnasietid att minnas med glädje? Sök till Bromma gymnasium.