Till innehåll på sidan

För dig som går i åk 9

Här ovan hittar du fyra filmer om vår skola, lokaler och utbildningar.

Exempel på schema

Schema åk1 Ekonomi

Schema åk1 Juridik

Schema åk1 Samhällsvetenskap

Schema åk1 Naturvetenskap

Schema åk1 Teknikvetenskap

Schema åk1 Språkintroduktion

Vanliga frågor och svar

Vad hade era utbildningar för antagningsgräns 2020?

 • 272,5 p Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi   
 • 267,5 p Ekonomiprogrammet, inriktning juridik     
 • 255 p Samhällsvetenskapsprogrammet
 • 285 p Naturvetenskapsprogrammet
 • 265 p Teknikprogrammet, inriktning Teknikvetenskap 
 • 262,5 p Teknikprogrammet, inriktning Design

Hur många klasser per årskurs har ni på varje program?

 • 3 klasser på Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi
 • 2 klasser på Ekonomiprogrammet, inriktning juridik
 • 2 klasser på Naturvetenskapsprogrammet
 • 3 klasser på Samhällsvetenskapsprogrammet
 • 2 klasser på Teknikprogrammet

Hur är stämningen på skolan?

- Det råder en familjär stämning på skolan fast det är en stor skola med nästan 1250 elever. Våra undersökningar visar att eleverna trivs på skolan och känner sig trygga. De olika programmen har egna korridorer med klassrum som skapar en "liten skola" i den stora. Vi har även flera programöverskridande aktiviteter så att det är lätt att finna nya bekantskaper även utanför sitt program. 

Har ni bra lärare?

- 98% av våra lärare har lärarlegitimation i de ämnen de undervisar i. Varje lärare varierar sin undervisning och använder olika pedagogiska metoder för att ge dig kunskap av hög kvalitet så att du blir väl förberedd för högskolan. De strävar efter att koppla teorin till verkligheten och många samarbetar med företag och högskolor. 

Hur ser lokalerna ut?

- Det är luftigt, ljust och fräscht överallt och lokalerna är välutrustade och ändamålsenliga. Här finns två idrottshallar med nytt golv och utrustning, ett gym, en stor aula, bildsal, musiksal, laborationssalar med all nödvändig utrustning. Det finns ett stort, välsorterat bibliotek där du kan arbeta ostört eller få hjälp att hitta material till ditt skolarbete. Vi har också en cafeteria med ett stort sortiment och härlig miljö. I alla korridorer finns bänkar och bord för arbete och samvaro och utomhus finns möjlighet att utöva många kul aktiviteter.

Hurdan är skolmaten?

- Det finns flera rätter att välja på varje dag och ett stort salladsbord. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ och mjölk och hårt bröd. Eleverna kan påverka skolmaten genom att delta i skolans matråd.

Ordnar ni några kul aktiviteter?

- Ja det ordnas många sådana under hela läsåret. Den största är Brommakampen, en kul tävling mellan alla klasser på skolan, med flera deltävlingar både inomhus och utomhus. Det kan handla om alltifrån sumobrottning till att bygga spagettitorn. Sedan finns det flera mindre tävlingar som ordnas varje år, som t ex pi-tävlingen på pi-dagen i mars. Den som gillar idrott kan delta i olika turneringar genom att gå med i skolans idrottsförening. Det ordnas även andra intressanta aktiviteter som Europadagen och FN-dagen. 

Har ni NIU - Nationell idrottsutbildning?

- Ja, vi har NIU inom fotboll och basket i samarbete med Brommapojkarna och Alvik basket. Som elev på NIU har du träningar på morgonen tre dagar i veckan. För tillfället kan man inte kombinera NIU med en utbildning på Teknikprogrammet.

Får man jobba med UF - Ung företagsamhet hos er?

- Ja, det är ett av skolans stora fokusområden och vi är en av Sveriges största UF-skolor. Alla elever på Ekonomi- och Samhällsvetenskapsprogrammet startar UF-företag i årskurs 3. Elever på Teknik- och Naturvetenskapsprogrammet kan välja det som individuellt val. Vi är stolta över att ha vunnit hela 7 guld på Stockholms UF-mässa 2020 samt 3 SM-guld 2020 (i kategorierna Årets hållbara UF-företag, Årets UF-Lärare ochFeedex Award).

Jag är intresserad av teknikprogrammet och naturvetenskapsprogrammet. Vad har ni för utrustning och lektionssalar?

- På teknikprogrammet jobbar vi mycket med CAD (3D-modelleringsprogrammet SolidWorks) för att skapa olika konstruktioner och skriva ut dem i våra 3D-skrivare.

- På naturvetenskapsprogrammet finns välutrustade labbsalar som gör att de laborativa delarna av de naturvetenskapliga kurserna kan ges den tyngd de förtjänar. På biologilabbet finns våra djur (för tillfället en orm, en sköldpadda, ödlor och fiskar) och naturelever har tillgång till labbet även utanför lektionstid.

Besöka skolan

På grund av pågående pandemi tar vi inte emot besök för tillfället. Vi kommer dock att ha ett digitalt Öppet Hus 4 maj kl.17.00-19.00 Mer information kommer på vår hemsida. 

Kontakt

Rektor Gunilla Blomqvist 08 - 508 494 21

Bitr. Rektor Jyrki Westman 08 - 508 494 10 Ekonomiprogrammet

Bitr. Rektor Camilla Wahl 08 - 508 494 21 Samhällsvetenskapsprogrammet och Språkintroduktion

Bitr. Rektor Magdalena Stare 08 - 508 494 22 Teknik- och Naturvetenskapsprogrammet

Dela:
Kategorier: