Till innehåll på sidan

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet ger dig kunskap om livets villkor och sammanhangen i naturen. Programmets bredd och djup ger dig optimala möjligheter till framtida studier.

Inriktning naturvetenskap

Ladda ner poängplan för naturvetenskapsprogrammet

Du fördjupar dina kunskaper i karaktärsämnena kemi, fysik, biologi och matematik. Studierna är omväxlande med en blandning av teoretiska genomgångar, experiment, räkneuppgifter och studiebesök. Även om matematik och naturvetenskap är i fokus så läser du också humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen. Du kan till exempel läsa språken franska, tyska, spanska och kinesiska på vår skola. Bromma gymnasium är också en av Stockholms främsta skolor inom Ung Företagsamhet (UF) som ger dig möjlighet att prova på och utveckla dig inom entreprenörskap.

På naturvetenskapsprogrammet är samtliga lärare behöriga och kunniga. Stämningen på programmet är familjär med en nära kontakt både mellan lärare och elever och mellan de olika årskurserna. Natur på Bromma är en “liten” skola, med den “stora” skolans möjligheter i form av kursutbud och elevaktiviteter. Mentorsaktiviteter bidrar till elevernas sammanhållning och trivsel.

Huvuddelen av undervisningen bedrivs på ett traditionellt och väl beprövat sätt. Ämnesövergripande projekt förekommer någon gång per år. Välutrustade labbsalar gör att de laborativa delarna av de naturvetenskapliga kurserna kan ges den tyngd de förtjänar och ger möjligheter till demonstrationer som levandegör teorin. Genom den laborativa undervisningen får du även utveckla din förmåga inom naturvetenskapligt skrivande.

På biologilabbet finns våra djur (för tillfället en orm, en sköldpadda, ödlor och fiskar) och naturelever har tillgång till labbet även utanför lektionstid. Det ger bra möjligheter att utföra större fördjupade undersökningar inom biologikurserna och i kurserna naturvetenskaplig specialisering och gymnasiearbetet.

Sammanfattningsvis får du på Bromma gymnasium möjlighet att:

  • tillägna dig en stabil matematisk och naturvetenskaplig grund inför fortsatta studier vid universitet/högskola
  • lära dig att planera och utföra naturvetenskapliga undersökningar med analys diskussion och presentation av resultat i väl utrustade labbsalar
  • utveckla ditt språk och ditt skrivande inom olika genrer
  • välja individuella val som ger dig full meritpoäng
  • engagera dig under din gymnasietid, till exempel inom UF, i elevrådet eller i skolans idrottsförening

Programfördjupning (200p)

  • Naturvetenskaplig specialisering, 100p
  • Engelska 7, 100p

Vill du veta mer?

Ta kontakt med Magdalena Stare, biträdande rektor
Telefon: 08 - 508 494 22
E-post: magdalena.stare@edu.stockholm.se

Dela: