Tre SM-guld till Bromma gymnasium

Bromma gymnasiums elever vann förstapriset i tre av de tolv kategorierna på SM i Ung Företagsamhet den 16-17 maj 2018, en fullständigt enastående bedrift! Totalt har 29.694 elever i hela Sverige drivit 9.277 UF-företag under det gångna läsåret. De 250 bästa företagen utsågs att representera sina regioner på Svenska Mästerskapen i Ung Företagsamhet 2018, där de tävlade mot varandra i tolv kategorier. Resultatet blev alltså att Bromma gymnasium vann 25% av tävlingarna, trots att vi bara har några promille av landets UF-elever… sensationellt!

De vinnande UF-företagen från Bromma gymnasium var Altitude Filming UF från teknikprogrammet som vann första pris i kategorierna Årets Tillväxtföretag och Årets Tjänst, samt Tempus Novum UF från ekonomiprogrammet som vann första pris i kategorin Årets Monter. Bromma gymnasium knep dessutom ytterligare två pallplatser: Altitude Filming UF vann andra pris i den mest prestigefyllda kategorin Årets UF-företag och skolans förstelärare i entreprenörskap Carl Kronberg vann andra pris i kategorin Årets UF-lärare i Sverige.

Det här är första gången sedan 2015 som UF-företag från Stockholm vinner guld på SM och alla tre guld gick till Bromma gymnasium, en bedrift som saknar motstycke i UF-historien! Resultatet är ännu mer imponerande mot bakgrund av Bromma gymnasiums tävlingshistorik i Ung Företagsamhet. Vi har aldrig tidigare vunnit något pris på SM, och vi har bara deltagit en enda gång tidigare vilket var förra året. SM-resultatet innebär att Bromma gymnasium slår alla de andra Stockholmsskolorna med bred marginal. Utöver Bromma gymnasiums tre guld och två silver vann Stockholms län även ett förstapris i den individuella kategorin Årets Säljare, som gick till eleven Anna Valera från Sjölins gymnasium Södermalm. Från Stockholms län i övrigt kom även Östra Reals gymnasium, Blackebergs gymnasium, Kungsholmens gymnasium, VRG Odenplan, Campus Manilla och Hersby gymnasium (Lidingö kommun) på delade andraplatser i olika kategorier.

Årets Tillväxtföretag i Sverige 2018

ALTITUDE FILMING UF

Elever: Victor Stålbo, Carl Hedin, Anders Grandien, Max Resenius och Tim Fuchs (från vänster i bild)

Skola: Bromma gymnasium – teknikprogrammet

Tävlingsvärd: Svenskt Näringsliv

Prisutdelare: VD Carola Lemne

Motivering: ”Unik kompetens i bolaget och ett team som kompletterar varandra och ger ett gediget och trovärdigt intryck. Levererar uppenbar och lättförstådd kundnytta på en marknad som känns oändlig, där många resursstarka kunder finns. Bolagets affärsidé är skalbar och ledningen har en väl utstakad plan för framtiden. Vinnaren av Årets Tillväxtföretag 2018 har högtflygande planer och vi är övertygade om att de kommer att lyckas.”

Årets Tjänst i Sverige 2018

ALTITUDE FILMING UF

Elever: Anders Grandien, Carl Hedin, Victor Stålbo, Max Resenius och Tim Fuchs (från vänster i bild)

Skola: Bromma gymnasium – teknikprogrammet

Tävlingsvärd: Almega

Prisutdelare: VD Anna-Karin Hatt

Motivering: ”Årets tjänst har hittat sin egen nisch i en digital bransch. Detta UF-företag har påvisat eftertänksamhet kring betalningsmodellen och kan redan redovisa god omsättning och hög lönsamhet. De har samtidigt mycket god utvecklingspotential och möjligheter att nå fler marknader. Tjänsten har sålts med svindlande framgång och fått en flygande start då de redan är fullbokade en lång tid framöver.”

Årets Monter i Sverige 2018

TEMPUS NOVUM UF

Elever: Ludvig Lillengård, Simon Mäntylä, Simon Ramnö och Rasmus Huldt (från vänster i bild)

Skola: Bromma gymnasium – ekonomiprogrammet