Ändringar gällande studentfirande

Stockholms stad ändrar studentfirande på grund av corona-pandemin. Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad har beslutat om förändringar i studentfirande för årets avgångselever i årskurs 3 i gymnasiet. Ändringarna genomförs för att minska risken för smittspridning av corona-viruset och i enlighet med de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger.

- Att fira studenten är en stor och viktig händelse för gymnasieeleverna och vår utgångspunkt är att alla elever ska få ett fint avslut på sin tid i våra gymnasieskolor. Samtidigt måste vi förändra firandet för att anpassas till det läge vi har i samhället med en pågående pandemi och tydliga riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och regeringen, säger Peter Lyth, gymnasiedirektör i Stockholms stad.

I Stockholms stads regi finns 22 gymnasieskolor som tillsammans har cirka 5500 elever som ska ta studenten.

Det är stor skillnad mellan hur många elever som slutar vid varje skola. Därför kan avslutningen/studentfirandet komma att se olika ut vid olika skolor. Varje skola meddelar sina elever exakt hur man väljer att göra vid den skolan.

Bromma Gymnasium kommer inom en snar framtid meddela hur vi går tillväga.