Utspringsdagen åk 3

Till dig som går i åk3 så närmar sig ”utspringsdagen” med stormsteg. Även om år 2020 är ett annorlunda år som inte kommer ge er allt som ni hoppats på, ska vi tillsammans göra denna dag så minnesvärd den går. Vi vill här påminna dig om några saker som är viktiga att tänka på och följa under ditt ”utspring”.

• Passa tider. Det är nödvändigt att vi alla hjälps åt att hålla de angivna tiderna då en klass kommer att avlösa en annan under dagen. Tänk på att det bästa är att ni samlas utanför matsalen 10 minuter före angiven starttid. Då kommer det inte kännas stressigt.
  • När du åter ser dina klasskamrater vid detta tillfälle är det viktigt att hålla avstånd och träffas ”kramfritt” allt enligt givna rekommendationer.
  • I matsalen träffar du mentor och vi äter något lätt tillsammans. Vi delar då ut eventuella stipendier som någon i klassen tilldelas. Därefter fotografering i sedvanlig ordning.
  • Efter fotograferingen (ca 45 minuter efter din starttid) går vi direkt till aulan där program börjar 10 minuter före själva ”utspringet” som sker en timma efter det vi träffats i matsalen. Vi kommer markera i aulan hur vi sitter med lämpligt avstånd oss emellan.
  • Utspringet gör vi som vanligt med en skylt med klassnamn och du springer ut med dina kamrater genom samma dörr som vanligt, rakt ut på skolgården till den musik klassen valt. Ni får några minuter att stå samlade utanför fönstren vid biblioteket.
  • På skolgården väntar då eventuella anhöriga max 2 personer per elev. Informera era anhöriga att stå vid utsatta koner så att avstånd kan hållas. Ni kan vara kvar på skolgården tillsammans med anhöriga ca 15 minuter.
  • Du kan inte stanna eller komma tillbaka till skolgården för att se kamrater i andra klasser springa ut.

Som vanligt vill vi påminna om att utspringsdagen är en skoldag och därför självklart alkoholfri. Eventuell alkohol kommer att beslagtas. Dock undantas efter utspringet  småflaskor som hängs runt halsen.

Vi ser fram emot en trevlig stund

tillsammans med er åk 3:or

Skolledningen