Brommanästet 2020

Vinnande UF-företag i årets tävling om bästa affärsidé blev Viola Korrespondens och Northprint 3D.

Årets tävling om bästa affärsidé genomfördes digitalt med endast några få personer på plats i aulan. Det blev ett avancerat arrangemang med juryn på länk, livesändning och publikröstning via QR-kod. De företag som gått till final presenterade sina affärsidéer på plats och drakarna i juryn ställde besvärliga frågor till dem.

I juryn satt Hans Ekdahl, VD på Delaval Managementkonsult, Erik Feldt, Head of Community på Nordea och William Linné, medlem i Neptun UF från Bromma gymnasium som vann SM-guld i UF-företagande i maj 2020. De utsåg Viola Korrespondens till vinnare. Deras affärsidé är att sälja kuvert av hög kvalitet med personliga monogram för att kunna skicka traditionella brev som kan sparas som ett kärt minne. Juryn motiverade sitt val med att produkten ligger i tiden och att företaget identifierat ett behov som växer. De var också imponerade av företagets försäljning och täckningsgrad. Eleverna i företaget går på Ekonomiprogrammet och heter Axel Agardh, Rasmus Eriksson, Fred Henriksson, Isak Westerlund och Jakob Cedermark.

Publiken röstade istället på Northprint 3D som printar ut produkter i plast som framställs av organiskt material. Varje kund kan bestämma exakt hur produkten ska se ut och sedan skrivs den ut på skolans 3D-printrar och levereras. Eleverna i det företaget går på Teknikprogrammet och heter Joel Larsson, Adam Lanzén, William Skoglund och Filip Johansson.