Bromma gymnasium deltar i försöksverksamhet för snabbtest av Covid-19

Bromma gymnasium i Stockholms Stad deltar i en försöksverksamhet för antigentest också kallat snabbtest. Om det identifieras fall av Covid-19 på skolan kan det bli aktuellt att skicka ut ett centralt provtagningsteam till skolan för att låta elever ta ett snabbtest.

Skolöverläkaren beslutar i samråd med rektor vilka elever eller elevgrupper som ska testas. Att testa sig är frivilligt.

Bidra till minskad smittspridning

Skolledningen har valt att delta eftersom man vill bidra till att minska smittspridning i samhället. Genom snabbtest kan man tidigt upptäcka fall av Covid-19 och därmed bryta en eventuell smittspridning.

Genomföra fler snabbtester

Försöksverksamheten bygger på en "testpilot" som utförts i ett samarbete mellan Utbildningsförvaltningen, Karolinska Universitetslaboratoriet och Smittskydd Stockholm i slutet av april. Nu utvidgar Stockholms stad testverksamheten till att omfatta fler gymnasieskolor.

Försöksperioden med snabbtester börjar tisdag 11 maj och pågår resten av läsåret.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rektor Gunilla Blomqvist, 08-508 494 21, e-post gunilla.blomqvist@edu.stockholm.se.

Det går också bra att kontakta gymnasiedirektör Joachim Håkansson, 08-508 336 50, e-post joachim.hakansson@edu.stockholm.se.