Reservintagning årskurs ett

Information till dig som sökt Bromma gymnasium årskurs ett och fått en reservplats.

Vad roligt att du sökt till oss på Bromma gymnasium! Vi har många reserver i kö till årskurs 1 och här får du information om hur reservantagningen går till.

Ordinarie antagning

Elever kan följa sin egen reservplacering fram till 16 augusti med hjälp av sina inloggningsuppgifter på https://gymnasieantagningen.storsthlm.se/

Antagna elever som inte kommer till sin skola vid skolstart och inte anmält förhinder förlorar sin plats efter tre dagar.

Reservantagning

Från och med den 16 augusti och fram till den 31 augusti tar Bromma gymnasium över Gymnasieantagningens reservlista och följer den. När det blir en plats ledig så ringer skolan till den elev som står först på tur via de kontaktuppgifter som finns på listan dvs. de kontaktuppgifter som eleven tidigare lagt upp på sin sida när de ansökte till gymnasiet.

Observera att om skolan inte lyckas nå en elev som står på tur, kontaktar skolan den elev som står näst på tur osv. En elev som vill försäkra sig om att skolan har alla de kontaktuppgifter som behövs ska skicka ett mejl med aktuella mobilnummer, namn, personnummer och sökt program till våra studie- och yrkesvägledare.

camilla.wahl@edu.stockholm.se Samhällsvetenskapsprogrammet

magdalena.stare@edu.stockholm.se Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammen

linn.kardeskog@edu.stockholm.se  Ekonomiprogrammet och Språkintroduktion

Antagning vid en senare tidpunkt

Om det uppstår en ledig plats från och med den 1 september så kontaktar skolan endast de elever som aktivt har meddelat att de fortfarande är intresserade av en plats på skolan.

De elever som sedan tidigare funnits med på Gymnasieantagningens reservlista och som fortfarande är intresserade av en plats på skolans nya egna reservlista måste därför höra av sig till studie- och yrkesvägledarna via mejl senast den 31 augusti.

Dessa elever, liksom nya som tillkommit, utgör underlag för en ny reservlista som skolan upprättar. Rangordningen av elever på den listan görs efter individuell bedömning såsom betyg, språkval och särskilda skäl som bedöms vara betydelsefulla tex medicinska- och sociala skäl. Det är rektorn som beslutar vilka elever på reservlistan som ska tas emot efter den 1 september.

Om en elev vill finnas med på skolans nya reservlista så måste eleven mejla namn, personnummer, kontaktuppgifter (mobilnummer och mejladress till elev är obligatoriskt), kopia av betyg och vilken skolplacering som eleven för tillfället har, till studie- och yrkesvägledarna.