Skolfakta

Antal: 20

• Betygskala från A till F

Gymnasieskolan har en sexgradig betygsskala från A till F med fem godkända och ett icke godkänt betygssteg. Betygsskalan och kunskapskraven ska ge goda förutsättningar för tydlig information och en rättvis och nyanserad bedömning.

• Bibliotekslänkar

Här hittar du länkar till bra sidor på nätet om informationssökning, källkritik och vad som finns i Bromma gymnasiums eget skolbibliotek.

• Frånvaropolicy

Att gå på gymnasiet är frivilligt, men när man väl bestämt sig att gå så är skoldagarna obligatoriska. Studier på gymnasiet är en heltidssysselsättning. Som elev skall man närvara på samtliga lektioner och andra aktiviteter.

• Fika i fin miljö

Dags att äta eller dricka något gott? Sugen på att slappa, snacka, plugga? Caféet är platsen för dig; en våning upp mitt emot aulan.

• Bromma gymnasium

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med utbildning av hög kvalitet.  Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och utvecklar undervisningen tillsammans med ambitiösa elever.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Ordningsregler

Bromma gymnasiums ordningsregler gäller för alla som vistas på skolan – såväl elever, personal som besökare. Ordningsreglerna arbetas fram i klassråd och elevråd.

• Datorsupport

Den bärbara dator du lånar av skolan skall alltid kunna användas i skolarbetet. Det är viktigt att vara rädd om den och inte lämna den obevakad. Om den krånglar eller går sönder kontaktar du supporten på skolan. Vid problem med Skolplattformen kontaktar du elevsupporten.

• Kunskap och gemenskap

Bromma gymnasium har en kultur som präglas av öppenhet, vänlighet och glädje. Verksamheten har sin grund i goda relationer där alla blir sedda och känner sig betydelsefulla.

Skolan har tydliga rutiner och strukturer.

• Fräscha lokaler och sammanhållning

Bromma gymnasium ligger i ett lugnt och vackert bostadsområde, men nära kommunikationer. Det är bara en kort promenad till skolan från Stora Mossens tunnelbanestation.

• Förstasida

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med en kvalitativ utbildning som hela tiden utvecklas i samråd med de ambitiösa eleverna.

• Välkommen till Bromma gymnasium!

Du når skolans expedition per telefon 08 - 508 494 00. Den är öppen kl. 08.30-16.00 måndag, tisdag, torsdag. Onsdag kl. 09.30-16.00. Fredag kl. 08.30-15.00. Det är endast under dessa tider som telefonsamtal besvaras.