Välj Bromma gymnasium

Här möts du av behöriga och engagerade lärare som samarbetar i arbetslag kring klasserna och i kontakt med världen utanför skolan: Vi samarbetar med företag, gör många studie-besök, bjuder in föreläsare och låter eleverna arbeta med projekt knutna till våra kontakter i Europa och övriga delar av världen. Vi är en Världsarvsskola vilket innebär att vi deltar i Unescos projekt för att engagera och involvera ungdomar i bevarandet av världsarven, i vårt fall Drottningsholm. Skolans tydliga ordningsregler ger trygghet och studiero.

Alla våra utbildningar är högskoleförberedande. Här kan du välja
naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik. Teknikprogrammet med inriktningarna teknikvetenskap, design- och produktutveckling profil flyg samt design- och produktutveckling profil teknisk design, läs mer under Våra utbildningar. På Bromma gymnasium kan du även läsa en nationell idrottsutbildning basket eller fotboll, som kan läsas ihop med valfritt program fem "språksteg" i franska, tyska och spanska samt steg tre i och kinesiska.

Du som elev får vara med och påverka genom klassråd, lagråd och skolråd.

Det lilla extra

Bromma gymnasium är nyrenoverad och fräsch, lugn och trevlig att vistas i. Skolan är precis lagom stor och ligger nära kommunikationer men ändå med ett vackert och skyddat läge.
Här finns många roliga aktiviteter vid sidan av den ordinarie undervisningen, till exempel "aktivitetsvecka" och idrottsturneringar samt regelbundna föreställningar som Forumspex och Talangjakt. När du blir sugen på något att äta finns det en modern, trivsam matsal och café.

Skolan har en engagerad och mycket kompetent bibliotekarie. Bibliotekarien är involverad i undervisningen och underhåller ett stort och fint skolbibliotek. Han anordnar också tävlingar, bokcirklar och annat trevligt.

Här finns även ett elevvårdsteam som består av sjuksköterskor, skolläkare, kuratorer och studievägledare.